Mandarijn Rood etherische olie, Cultivar

Inhoud:10 ml

Mandarijn Rood etherische olie, Cultivar

Inhoud:10 ml
(4 reviews)

Op voorraad

€ 9,50
Nieuwe oogst, heerlijk van geur! Een geur die opmontert en vrolijk maakt.
Lees meer..

Op voorraad

€ 9,50
Beoordelingen
(4 reviews)

Klantenreviews

Heerlijke geur Review door Zwaans
Fantastiche geur ...een aanrader! (Geplaatst op 22-08-2018)
kraamkadootje Review door Annemiek
Deze heerlijk frisse en milde olie geef ik vaak als kraamkadootje. Soms verwerkt in een huidolie voor de moeder, soms met verdamper voor de babykamer.
Heerlijk zacht, rustgevend en positief! (Geplaatst op 02-11-2017)
Vriendelijke katten Review door Ingrid Wiering
Ik gebruik dit product als er ruzie is in mijn kattengroep. Ze worden er allemaal wat vrolijker en vriendelijker van. (Geplaatst op 28-10-2017)
Rode mandarijn Review door Angelique
Absolute favoriet van mijn zoon van 12. Deze olie moet ik ook echt in voorraad hebben (Geplaatst op 21-10-2017)
Lees meer reviews..

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Citrus reticulata var. ‘mandarijn’
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 10 ml
Keurmerk: Cultivar
Indicaties: Bevordert nachtrust, Bij gevoelige spieren, Gecombineerde huid, Kalmerend & verzachtend, Striae, Voor gezonde luchtwegen
Artikelnummer: 2412
Latijnse & Engelse naam
Citrus reticulata var. ‘mandarijn’
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
10 ml
Keurmerk
Cultivar
Indicaties Cosmetisch
Bevordert nachtrust, Bij gevoelige spieren, Gecombineerde huid, Kalmerend & verzachtend, Striae, Voor gezonde luchtwegen
Artikelnummer
2412
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Mandarijn rood is een essentiële olie, die verkregen is via koude persing van de schil van de rijpe mandarijnvrucht. De citrusfamilie omvat ongeveer 16 soorten, die allemaal inheems zijn in Zuid Oost Azië en de Pacific. De C. reticulata is een kleine boom tot 8 meter hoog met glimmende, langwerpige bladeren en witte bloemen. Oorspronkelijk komt de boom uit China, maar de boom is tegenwoordig veel te vinden rond de Middelandse zee en Florida. De vruchten van deze boom zijn zoals welbekend geel tot oranje en bevatten zoet vruchtvlees. De naam mandarijn komt uit China waar het fruit als traditioneel cadeau aan de mandarijnen gegeven werd. De rode mandarijn is een ondersoort en wordt minder aangeboden dan de gewone mandarijn. De opbrengst van de olie is voor mandarijn maximaal 0,8%. Dit houdt in dat er voor 1 liter olie al snel 120 kg schillen nodig zijn. Na de koude persing van deze schillen blijft een groengeel tot oranje olie over met een karakteristieke frisse en sterk zoete geur. Deze geur en smaak is puur en intens: het verschil tussen verse mandarijnolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! De olie uit de schil van zeer rijpe mandarijnen is zelfs nog intenser en zoeter dan de geur van de ‘gewone’ mandarijn.


Toepassing

Mandarijn is een zonnige en opvrolijkende geur voor in de verdamper of op een geurblokje. De olie werkt ontspannend door de aanwezigheid van N-methyl-anthranilaat, een stikstofhoudende verbinding in mandarijnolie. Als slapeloosheid voortkomt uit spanning, is mandarijnen olie een prettig middel.

Op de huid, gemengd met een massage- of vette plantolie, verzacht mandarijnen olie zwangerschapsstrepen.

Als smaakstof kan mandarijn toegevoegd worden aan bijvoorbeeld honing. Voeg 1 tot 2 druppels rode mandarijnolie toe aan een potje honing. Neem ’s avonds 1 theelepel honing gemengd in warm water voor een goede nachtrust. 

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!

Uitgebreide product informatie

Mandarijn rood is een essentiële olie, die verkregen is via koude persing van de schil van de rijpe mandarijnvrucht. De citrusfamilie omvat ongeveer 16 soorten, die allemaal inheems zijn in Zuid Oost Azië en de Pacific. De C. reticulata is een kleine boom tot 8 meter hoog met glimmende, langwerpige bladeren en witte bloemen. Oorspronkelijk komt de boom uit China, maar de boom is tegenwoordig veel te vinden rond de Middelandse zee en Florida. De vruchten van deze boom zijn zoals welbekend geel tot oranje en bevatten zoet vruchtvlees. De naam mandarijn komt uit China waar het fruit als traditioneel cadeau aan de mandarijnen gegeven werd. De rode mandarijn is een ondersoort en wordt minder aangeboden dan de gewone mandarijn. De opbrengst van de olie is voor mandarijn maximaal 0,8%. Dit houdt in dat er voor 1 liter olie al snel 120 kg schillen nodig zijn. Na de koude persing van deze schillen blijft een groengeel tot oranje olie over met een karakteristieke frisse en sterk zoete geur. Deze geur en smaak is puur en intens: het verschil tussen verse mandarijnolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! De olie uit de schil van zeer rijpe mandarijnen is zelfs nog intenser en zoeter dan de geur van de ‘gewone’ mandarijn.


Toepassing

Mandarijn is een zonnige en opvrolijkende geur voor in de verdamper of op een geurblokje. De olie werkt ontspannend door de aanwezigheid van N-methyl-anthranilaat, een stikstofhoudende verbinding in mandarijnolie. Als slapeloosheid voortkomt uit spanning, is mandarijnen olie een prettig middel.

Op de huid, gemengd met een massage- of vette plantolie, verzacht mandarijnen olie zwangerschapsstrepen.

Als smaakstof kan mandarijn toegevoegd worden aan bijvoorbeeld honing. Voeg 1 tot 2 druppels rode mandarijnolie toe aan een potje honing. Neem ’s avonds 1 theelepel honing gemengd in warm water voor een goede nachtrust. 

Voor u geselecteerd!

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL