Sinaasappel Zoet, Cultivar

Actie

Sinaasappel Zoet, Cultivar

(9 reviews)

Op voorraad

€ 7,95

• Zoete en fruitige geur
• Goed te combineren met citrussen, lavendel, kaneel, ylang ylang of den
• De zon in huis!
• 100% natuurlijk en zuiver

Lees meer..

* Verplichte velden

€ 7,95
Beoordelingen
(9 reviews)

Klantenreviews

Lipbalm Review door Anouk
Kwaliteit
Prijs
Deze olie verwerk ik in mijn zelfgemaakte lipbalm. De geur is echt waanzinnig lekker en zacht! Ik heb altijd wel een voorraadje staan ;) (Geplaatst op 28-05-2020)
Veelzijdig Review door Kirsten
Kwaliteit
Prijs
Rustgevend voor het slapen gaan. Maar de zoete geur maakt ook vrolijk. (Geplaatst op 30-06-2019)
Heerlijk deze sinaasappelolie Review door N. Blanksma
Kwaliteit
Prijs
Klopt helemaal! Deze sinaasappelolie is heerlijk voor het slapen gaan. Zeer rustgevend (Geplaatst op 18-08-2018)
Heerlijk in de herfst met kaneel en kruidnagel Review door Jolande boon
Ik krijg zin in de herfst en winter bij deze geur die ik combineert met kruidnagel en kaneel! (Geplaatst op 17-08-2018)
slaapmutsje Review door Hilda
Kwaliteit
Prijs
Helpt bij slaapproblemen. Een beker warme melk met een theelepeltje honing én 2 of drie druppeltjes sinaasappel olie. Val daarna heerlijk in slaap. (Geplaatst op 18-11-2017)
weldadige weelde Review door Annemiek
Een heerlijk warme, positieve olie. die ik in deze tijd van het jaar meng met enkele druppels kaneelschors en verdamp in mijn praktijkruimte. Zo krijgen mijn clienten een warm welkom! (Geplaatst op 02-11-2017)
Lekker Review door marjo
Een paar druppels in een cake erg lekker.  (Geplaatst op 28-10-2017)
chi aromalogica Review door martha nijborg
deze ruikt heerlijk en ontspant geweldig je wordt er heel rustig van een echte aanrader (Geplaatst op 28-10-2017)
De favoriet van de kinderen Review door Orivalda
Lekker zomers geurtje om te verdampen op zwoele avonden, werkt ontspannend en kalmerend, ideaal voor de kamer van de kinderen, ze zijn rustiger en vallen sneller in slaap. Een aanrader! (Geplaatst op 23-10-2017)
Lees meer reviews..

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Citrus sinensis
Merk: Chi Natural Life
Keurmerk: Cultivar
Indicaties: Cellulite, Ondersteunt herstellend vermogen huid, Vette huid
Artikelnummer: 26280
Latijnse & Engelse naam
Citrus sinensis
Merk
Chi Natural Life
Keurmerk
Cultivar
Indicaties Cosmetisch
Cellulite, Ondersteunt herstellend vermogen huid, Vette huid
Artikelnummer
26280
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Verdampen

Via verdamping verspreidt sinaasappel een zoete en fruitige geur. Deze olie brengt de zon in huis en zorgt voor een gezellige sfeer. Deze olie wordt daardoor ook wel de zonnekoning genoemd. Sinaasappel kan puur in de aromaverdamper gebruikt worden, maar net als alle andere citrusoliën is sinaasappel ook zeer geschikt om te mengen. Probeer bijvoorbeeld eens een combinatie van sinaasappel met lavendel, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, ylang ylang of dennenachtigen.

Onderstaande combinaties zijn heerlijk in een verdamper! Ook kun je er zelf een huidolie of badolie van maken, door 5 druppels essentiële olie te mengen in 20 ml plantolie of badolie.

* 3 druppels sinaasappel en 2 druppels ceder atlas

* 1 druppel wierook, 1 druppel mirre, 3 druppels sinaasappel

* 2 druppels gember en 3 druppels sinaasappel

* 2 druppels cederhout, 2 druppels sinaasappel en 1 druppel patchouli

* 2 druppels benzoë en 3 druppels sinaasappel

 

In de ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.  
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op het geursteentje: Gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje.  
Stomen: maximaal 1 - 5 druppels essentiële olie  

 

Op de huid

In de huidverzorging is zoete sinaasappel in te zetten bij een vette huid en de oudere huid. Sinaasappel ondersteunt de regeneratie van huidcellen en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Sinaasappel is ook goed te gebruiken bij een rode of schrale huid.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor gebruik je ze nooit puur op de huid. De enige uitzonderingen zijn tea tree en lavendel olie, omdat deze zeer huidvriendelijk zijn. Voor veilig gebruik meng je een essentiële olie met een vette plantolie als basis. Voor een ontspannende massageolie gebruik je 10-15  druppels essentiële olie op 100ml basisolie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Aromassage Basic gebruiken, of kies een vette plantolie naar keuze.

Waarschuwing: Gebruik bij deze essentiële olie maximaal een verdunning van 10% op de huid. Dit betekent dat er in 100ml vette plantolie maximaal 200 druppels olie worden toegevoegd voor een veilig gebruik op de huid.

Klik hier voor een overzicht van algemene doseringen van essentiële oliën

 

In bad

Eén van de meest prettige toepassingen van oliën is het gebruik in een bad. Wanneer je de essentiële olie in het water druppelt, dan zie je de essentiële olie bovenop het water drijven. De olie en het water mengen namelijk niet met elkaar. Als de olie op het water blijft drijven, krijgt de huid direct contact met de olie en dit kan huidirritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om de olie in verdunde vorm in het badwater te gebruiken. Hiervoor heb je een zogenaamde emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden. Zo is neutrale badschuim of -olie een goede emulgator.  Voor veilig gebruik van essentiële oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels essentiële olie in 10 ml badolie of hydrofiele olie voor een vol bad. Sinaasappel wordt veel gebruikt als zonnige olie in de winter. Vooral na lange koude dagen. Met sinaasappel creëer je echt een momentje voor jezelf om even opnieuw op te laden en nieuwe uitdagingen aan te gaan.  

 

Over de plant

De zoete sinaasappel is een kleine, groenblijvende boom met witte, geurende bloemen en glimmende bladeren. De boom wordt tot 6 meter hoog en komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig wordt deze sinaasappel gekweekt rond de Middellandse Zee en in Noord Amerika (Florida). De boom is kleiner dan de bittere sinaasappel (C. aurantium var. amara), waar o.a. neroli en petitgrain uit gedestilleerd worden.

 

Over de olie

Zoete sinaasappel is een essentiële olie die verkregen is via koude persing uit de rijpe vruchtschil. De opbrengst aan essentiële olie is ongeveer 0,5%. Dat wil zeggen dat er 200 kg rijpe schillen nodig is voor 1 liter olie. De kleur van deze olie is geel tot oranje, afhankelijk van de soort en plaats van herkomst. De geur van zoete sinaasappel is zeer herkenbaar: levendig, fruitig fris met een ondertoon van zoet. De parfum- industrie maakt veel gebruik van sinaasappel in fruitige parfums, waar de olie wordt gekarakteriseerd als topnoot.

 

Waarschuwingen

  • Bewaar sinaasappelolie in de koelkast voor een langere houdbaarheid.
  • Gebruik geen verouderde sinaasappelolie op de huid.
  • Gebruik geen sinaasappelolie bij een gevoelige of beschadigde huid.
  • Vermijd de zon voor minstens 12 uur na gebruik van sinaasappelolie op de huid.

 

Meer weten?   

- Om meer te leren over aromatherapie lees je het boek van Harmen Rijpkemahet Aromecum! 

- Voor meer info en advies, klik hier. 

 

Waarom kies je voor Chi? 

  • Sinds 1979, 40 jaar kennis en ervaring met aromatherapie! 
  • 100% pure kracht uit de natuur 
  • Meest recente oogst van de hoogste kwaliteit 
  • Eigen productontwikkeling 
  • Eerlijke samenwerking met boeren over de hele wereld  
  • Eerlijke prijzen voor alle producten  

  

Disclaimer 

Chi kan hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit product. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de aanprijzing van onze producten. Voor vragen kun je ons een mail sturen naar info@chi.nl.   


Etos

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 14:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!
  • Schrijf je in voor de mailing!

Uitgebreide product informatie

Verdampen

Via verdamping verspreidt sinaasappel een zoete en fruitige geur. Deze olie brengt de zon in huis en zorgt voor een gezellige sfeer. Deze olie wordt daardoor ook wel de zonnekoning genoemd. Sinaasappel kan puur in de aromaverdamper gebruikt worden, maar net als alle andere citrusoliën is sinaasappel ook zeer geschikt om te mengen. Probeer bijvoorbeeld eens een combinatie van sinaasappel met lavendel, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat, ylang ylang of dennenachtigen.

Onderstaande combinaties zijn heerlijk in een verdamper! Ook kun je er zelf een huidolie of badolie van maken, door 5 druppels essentiële olie te mengen in 20 ml plantolie of badolie.

* 3 druppels sinaasappel en 2 druppels ceder atlas

* 1 druppel wierook, 1 druppel mirre, 3 druppels sinaasappel

* 2 druppels gember en 3 druppels sinaasappel

* 2 druppels cederhout, 2 druppels sinaasappel en 1 druppel patchouli

* 2 druppels benzoë en 3 druppels sinaasappel

 

In de ultrasone verdamper: de neus bepaalt het aantal druppels, meestal tussen de 5 en 20 druppels op het water in de verdamper druppelen.  
In de Aroma Inhaler: 20 druppels op het katoenen staafje druppelen.
Op het geursteentje: Gebruik 6 tot 10 druppels voor gebruik van het steentje op toilet, kledingkast of op het nachtkastje.  
Stomen: maximaal 1 - 5 druppels essentiële olie  

 

Op de huid

In de huidverzorging is zoete sinaasappel in te zetten bij een vette huid en de oudere huid. Sinaasappel ondersteunt de regeneratie van huidcellen en ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Sinaasappel is ook goed te gebruiken bij een rode of schrale huid.

Essentiële oliën zijn sterk geconcentreerde stoffen en daardoor gebruik je ze nooit puur op de huid. De enige uitzonderingen zijn tea tree en lavendel olie, omdat deze zeer huidvriendelijk zijn. Voor veilig gebruik meng je een essentiële olie met een vette plantolie als basis. Voor een ontspannende massageolie gebruik je 10-15  druppels essentiële olie op 100ml basisolie. Hiervoor kun je bijvoorbeeld de Aromassage Basic gebruiken, of kies een vette plantolie naar keuze.

Waarschuwing: Gebruik bij deze essentiële olie maximaal een verdunning van 10% op de huid. Dit betekent dat er in 100ml vette plantolie maximaal 200 druppels olie worden toegevoegd voor een veilig gebruik op de huid.

Klik hier voor een overzicht van algemene doseringen van essentiële oliën

 

In bad

Eén van de meest prettige toepassingen van oliën is het gebruik in een bad. Wanneer je de essentiële olie in het water druppelt, dan zie je de essentiële olie bovenop het water drijven. De olie en het water mengen namelijk niet met elkaar. Als de olie op het water blijft drijven, krijgt de huid direct contact met de olie en dit kan huidirritaties veroorzaken. Het is dus belangrijk om de olie in verdunde vorm in het badwater te gebruiken. Hiervoor heb je een zogenaamde emulgator nodig, die olie en water met elkaar kan verbinden. Zo is neutrale badschuim of -olie een goede emulgator.  Voor veilig gebruik van essentiële oliën in bad gebruik je maximaal 10 druppels essentiële olie in 10 ml badolie of hydrofiele olie voor een vol bad. Sinaasappel wordt veel gebruikt als zonnige olie in de winter. Vooral na lange koude dagen. Met sinaasappel creëer je echt een momentje voor jezelf om even opnieuw op te laden en nieuwe uitdagingen aan te gaan.  

 

Over de plant

De zoete sinaasappel is een kleine, groenblijvende boom met witte, geurende bloemen en glimmende bladeren. De boom wordt tot 6 meter hoog en komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig wordt deze sinaasappel gekweekt rond de Middellandse Zee en in Noord Amerika (Florida). De boom is kleiner dan de bittere sinaasappel (C. aurantium var. amara), waar o.a. neroli en petitgrain uit gedestilleerd worden.

 

Over de olie

Zoete sinaasappel is een essentiële olie die verkregen is via koude persing uit de rijpe vruchtschil. De opbrengst aan essentiële olie is ongeveer 0,5%. Dat wil zeggen dat er 200 kg rijpe schillen nodig is voor 1 liter olie. De kleur van deze olie is geel tot oranje, afhankelijk van de soort en plaats van herkomst. De geur van zoete sinaasappel is zeer herkenbaar: levendig, fruitig fris met een ondertoon van zoet. De parfum- industrie maakt veel gebruik van sinaasappel in fruitige parfums, waar de olie wordt gekarakteriseerd als topnoot.

 

Waarschuwingen

  • Bewaar sinaasappelolie in de koelkast voor een langere houdbaarheid.
  • Gebruik geen verouderde sinaasappelolie op de huid.
  • Gebruik geen sinaasappelolie bij een gevoelige of beschadigde huid.
  • Vermijd de zon voor minstens 12 uur na gebruik van sinaasappelolie op de huid.

 

Meer weten?   

- Om meer te leren over aromatherapie lees je het boek van Harmen Rijpkemahet Aromecum! 

- Voor meer info en advies, klik hier. 

 

Waarom kies je voor Chi? 

  • Sinds 1979, 40 jaar kennis en ervaring met aromatherapie! 
  • 100% pure kracht uit de natuur 
  • Meest recente oogst van de hoogste kwaliteit 
  • Eigen productontwikkeling 
  • Eerlijke samenwerking met boeren over de hele wereld  
  • Eerlijke prijzen voor alle producten  

  

Disclaimer 

Chi kan hier geen (volledige) informatie verstrekken over de/alle toepassingen van dit product. In overeenstemming met de wetgeving houden we die informatie gescheiden van de aanprijzing van onze producten. Voor vragen kun je ons een mail sturen naar info@chi.nl.   


Etos

Voor u geselecteerd!

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk