Plastic Soep = Linke Soep! 

Chi is natuurlijk 100% vrij van microplastics!Logo

Chi ondersteunt de campagne 'Beat the Microbead'. Het doel van de campagne is om te voorkomen dat plastic microbeads uit verzorgingsproducten in zee belanden.  Want helaas worden veel meer plastics toegevoegd aan de inhoud van andere verzorgingsproducten dan gedacht! 
Zoals u weet zijn de grondstoffen van Chi al sinds de oprichting in 1979 natuurzuiver en 100% plastic vrij. 

Ons zeewater verandert in een wereldwijde soep van plastic afval en microplastics: de Plastic Soep. Ook komen er toxische stoffen uit de plastics vrij. Plastic verteert niet langs biologische weg, leidt tot ernstige verontreiniging en is voor veel zeedieren dodelijk. Hiermee dringt het vaak giftige afval onze voedselketen binnen. De toenemende plastic vervuiling van oceanen en binnenwateren, is uitgegroeid tot een onbeheersbare milieuramp. 


Look for the Zero!

De plasticvrije en natuurlijke producten van Chi zijn opgenomen in de nieuwe Zero-categorie van de Beat the Microbead en daarom voeren wij het logo 'Zero plastic inside'.De Nederlandse biologische supermarktketen Ekoplaza, waar veel Chi producten verkocht worden, verkoopt alleen verzorgingsproducten die 100% microplastic vrij zijn en geven er in de winkels uitgebreid aandacht aan. 

Gelukkig worden er steeds meer belangrijke stappen gezet in de strijd tegen de plastic soep.Sinds de jaarwisseling is in Nederland het verbod om gratis plastic tasjes aan te bieden ingegaan. Van alle tassen belandt een deel in het milieu en draagt bij aan de plastic soep.Een andere grote overwinning is het verbod op microbeads in verzorgingsproducten in de USA.President Obama heeft eind december de Microbead-Free Waters Act ondertekend. Vanaf 2018 is voor producenten in de USA verboden om microbeads in verzorgingsproducten te gebruiken. Dit is een krachtig signaal naar de rest van de wereld! 


Check de Zero-categorie met de Chi verzorgingsproducten op de website van Beat the Microbead of download de app!

Chi = Zero Plastic Inside

Bronnen:
Plastic Soup Foundation
Beat the Microbead