Chi Natural Life koopt wereldwijd de allerbeste kwaliteit in aromatherapeutische grondstoffen zoals etherische oliën, plantoliën, hydrolaten, klei en andere natuurproducten. Door onze ervaring in de markt hebben wij veel unieke contacten in de wereld als het gaat om boeren en leveranciers. Deze grondstoffen zijn altijd onder strenge controle van keuringsinstanties en laboratoria. Kwaliteit is voor ons het uitgangspunt: 

 • De garantie van 100% natuurzuivere etherische oliën, plantoliën, hydrolaten en natuurproducten, zonder toevoegingen sinds 1979. 
 • Aankopen van de meest recente oogsten direct bij de boer en/of producent 
 • Gespecialiseerde kennis van de producten van boer tot de toepassing van de producten 
 • Grote omloopsnelheid, dus verse producten. 
 • Verificatie van gebruikt plantenmateriaal: bio, cultivar of wild.
 • Gecodeerde productinformatie op de etiketten, zodat altijd het traject tussen producent en consument nauwkeurig kan worden nagegaan. 
 • Toevoeging van de Latijnse naam ter verduidelijking van de juiste plantensoort en olie.
 • Aangesloten bij SKAL, de controlerende en onafhankelijke instantie voor biologische kwaliteitsproducten. 
 • Verwerking van de producten onder eigen beheer en controle. 
 • Uiteraard zijn alle Chi producten dierproefvrij en microplasticvrij sinds 1979: getest op mensen maar niet op dieren! 
 • En dit alles door het enthousiaste Chi Team vanuit het Chi Natural Life kantoor in Breda! 

De kwaliteit van onze etherische oliën 

Bij een essentiële olie zou je de eigenschappen, geur en werking kunnen vergelijken met wijnen, ze zijn afhankelijk van tal van factoren zoals klimaat, bodemgesteldheid, luchtkwaliteit, expertise van de boer, correcte manier van destillatie en de wijze van bewaren. We kopen direct bij de boer of producent in om optimale versheid, zuiverheid en kwaliteit te kunnen garanderen. Omdat wij alleen voor de hoogste kwaliteit gaan, kan het voorkomen dat een product niet geleverd kan worden als de beste en/of biologische kwaliteit niet beschikbaar is. 

We hebben een drietal verschillende soorten etherische olie: cultivar, wild en biologisch (bio). De voorkeur voor een kwaliteit kan persoonlijk zijn, of de geur kan de doorslag geven. 

 - Cultivar zijn gecultiveerde planten, afkomstig van één van onze boeren. Het zijn geen biologisch gecertificeerde oliën, maar dit wil niet zeggen dat de kwaliteit minder is of dat ze per definitie niet biologisch zijn. Sommige van onze boeren zijn te klein om zich te laten certificeren of zijn de kosten hiervoor simpelweg te hoog. 
 - Wild wil zeggen dat het plantenmateriaal in het wild is verzameld met toestemming van de regionale overheden. Uiteraard worden alle oliën door middel van laboratorium onderzoek gecontroleerd. 
 - Bio geeft aan dat een olie biologisch is gecertificeerd. Chi is sinds 1993 onder nummer 1579 aangesloten bij de SKAL, een onafhankelijke door de Nederlandse overheid gecertificeerde organisatie. De SKAL controleert producten op biologische oorsprong en verwerking. Hiervoor kan een SKAL-keurmerk worden geven. Het SKAL-lidmaatschap stelt ons in staat bio-kwaliteit producten te voeren wanneer deze beschikbaar zijn. 

Lees hier meer over biologische producten. 

Duurkoop is goedkoop 

Echte 100% zuivere, onvervalste en onverdunde etherische oliën zijn kostbaar. De aanplanting, het oogsten, het productieproces en de controles zijn tijdrovend en een bijzonder specialistisch werk. Wist je dat voor één druppel rozenolie de blaadjes van 200 handgeplukte rozen worden gedestilleerd? De hoge concentratie plantenmateriaal zorgt ervoor dat bij toepassingen maar weinig olie gebruikt hoeft te worden. Wanneer je een olie aanschaft, doe je er goed aan na te gaan of de olie gegarandeerd zuiver is. Dus niet gemengd, synthetisch, verdund of veranderd, anders heeft de olie weinig tot geen therapeutische waarde en kan zelfs gevaarlijk zijn. Wij geven sinds 1979 de grootst mogelijke zekerheid dat onze oliën 100% natuurlijk, zuiver, onverdund en onaangelengd zijn. Waar mogelijk bieden wij onze gezondheid- en natuurlijke verzorgingsproducten aan met biologische kwaliteit.