Al meer dan 25 jaar werken wij samen met Drs. Harmen Rijpkema van Stichting Aromatherapie & Natuurlijke Gezondheidszorg (www.stichtingaromatherapie.nl). Harmen is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie. Met meer dan 40 jaar ervaring in aromatherapie geeft hij diverse lezingen en lessen over aromatherapeutische onderwerpen en is hij adviseur in wetenschappelijke literatuur en productontwikkeling. In deze blog vertellen we meer over de gebundelde kennis van Harmen: namelijk zijn vier boeken en de online cursus.


Aromecum: hét aromatherapie boek

In het Aromecum vind je meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van essentiële oliën, vette plantoliën en hydrolaten. Het is daarom een naslagwerk én leesboek tegelijkertijd voor iedereen die meer wil weten over aromatherapie. Van professional tot enthousiaste gebruiker van aromatherapeutische producten. In 2021 is de 10de, uitgebreide druk van het Aromecum verschenen. Sinds 2004 bestaat dit opmerkelijke vademecum over aromatherapie. In het vakgebied aromatherapie is het Aromecum een bestseller gebleken, met meer dan 1000 verkochte exemplaren.

Ga naar het aromatherapie boek: het Aromecum

Het Aromecum geschreven door drs. Harmen Rijpkema

De drie gidsen van Drs. Harmen Rijpkema

Hoewel het Aromecum meer dan 150 essentiële oliën beschrijft, zou je over een aantal oliën een apart boek kunnen schrijven. Dat heeft Harmen dan ook gedaan. Zijn nieuwste boeken zijn drie gidsen: over tea tree olie, lavendelolie en de luchtwegen. In deze gidsen kun je gemakkelijk indicaties en toepassingen opzoeken. Ook deelt Harmen praktische adviezen en vele recepten voor allerlei kleine klachten.

Gids: Tea Tree olie, Eerste Hulp in een flesje

Deze gids gaat over een wonderbaarlijke, heilzame olie uit een bijzondere boom in Australië: de tea tree boom (Melaleuca alternifolia). Deze olie is in de afgelopen 35 jaar wereldwijd een succes geworden als een eerste hulp in een flesje. Tea tree olie is één van de meest veelzijdige essentiële oliën. Door de grote doeltreffendheid met weinig of geen bijwerkingen heeft tea tree een plaats verworven als zelfzorgproduct, in de geneeskunde en diergeneeskunde.

Klik hier voor meer info over de Tea Tree gids.

Gids: Echte lavendel

Deze gids gaat over de geur en geneeskracht van een prachtige, paarse plant. Bijna iedereen kent lavendel van de Provence in Frankrijk. Dat lavendel voor veel mensen rustgevend en ontspannend werkt, is in het algemeen wel bekend. Hoe komt dat eigenlijk?
Steeds meer wetenschappelijk onderzoek bevestigt de indrukwekkende, eeuwenoude empirische ervaringen met lavendel. Binnen de aromatherapie wordt lavendel gezien als de meest veelzijdige olie. Lavendel is van nature desinfecterend, wond genezend, ontstekingsremmend en ook een uitstekende reiniger en verfrisser van de binnenlucht. Steeds meer studies bevestigen de mogelijkheden van lavendel bij slaapproblemen.

Klik hier voor meer info over de Lavendel gids.

Gids: Aromatherapie voor de Luchtwegen

Deze gids gaat in op de mogelijkheden die 100% natuurlijke aroma’s bieden voor de gezondheid van ons ademhalingssysteem. De meeste mensen staan er niet bij stil maar we ademen tussen de 10.000 en 25.000 keer per dag in en uit. Fascinerend. Maar ook beangstigend voor mensen bij wie ademhalen niet zo vanzelfsprekend gaat. Aromatherapie kan een positieve rol spelen om prettiger te leven met meer adem en minder spanning.

Klik hier voor meer informatie over de Luchtwegen gids.


Online training "Starten met Aromatherapie"

Al meer dan 40 jaar delen we onze kennis. Kennis is een belangrijke pijler van Chi. Daarom hebben we met een team van aromatherapeuten en Drs. Harmen Rijpkema een online aromatherapie cursusplatform ontwikkeld! Met de lesvideo’s, het startpakket en de vele recepten, word je meegenomen in de wereld van aromatherapie. Ervaar zelf het positieve effect van 100% natuurlijke ingrediënten en maak jouw eigen producten.Tip: De Tea Tree gids, de Lavendel gids én deze beide oliën zijn ook onderdeel van het startpakket dat hoort bij de online training "Starten met Aromatherapie". Of ga voor de combideal met het Aromecum.

Bekijk de training & het startpakket hier.

Online aromatherapie training met Harmen Rijpkema

Stichting Aromatherapie

Al sinds 1982 werken wij samen met Stichting Aromatherapie & Natuurlijke Gezondheidszorg Ontwikkeling (SANGO). De missie van deze stichting is om kwalitatieve, betrouwbare en onafhankelijke kennis te verzamelen en te delen op het gebied van natuurlijke gezondheidszorg in het algemeen en aromatherapie in het bijzonder. De website is een overzichtelijke kennisbank waarbij je makkelijk en snel informatie op kunt zoeken. Uiteraard wordt deze website regelmatig aangevuld met nieuwe artikelen en wetenschappelijk onderzoek van Drs. Harmen Rijpkema of andere deskundigen.

Bezoek de website van Stichting Aromatherapie.