Uitgelicht

Natuurlijke etherische oliën zijn onmisbaar voor een schone, zuivere lucht! Lees hier verder en ontdek welke oliën geschikt zijn voor luchtzuivering.

davos

Bekijk volledig bericht »

In het programma Keuringsdienst van Waarde werd in de uitzending van 22 oktober de aandacht gevestigd op microplastics in cosmetica. Sinds 1972 (!) is plastic in cosmetica toegestaan, maar omdat deze plastic deeltjes vaak zo klein zijn komen ze in de voedselketen terecht… Lees de column van Ton Beljon verder!

Bekijk volledig bericht »

Over sommige klachten praat je liever niet met anderen. Denk aan anale klachten, slechte adem, acne, overmatige transpiratie, snurken, menopauze, huidproblemen, zweetvoeten... Gelukkig kunnen natuurlijke producten bij veel ongemakken hulp bieden!  

taboe

Bekijk volledig bericht »

De huid is ons grootste orgaan. Het is ook een stressbarometer: de huid laat de buitenwereld zien hoe het gesteld is met onze binnenwereld: is er stress of evenwicht? De huid heeft talrijke functies zoals de bijdrage aan onze afweer tegen bacteriën, schimmels, schadelijke milieu-invloeden en heeft dus een belangrijke rol in ons immuunsysteem.  

acne

Bekijk volledig bericht »

Het is zomer! We zijn meer buiten en genieten van het zonnetje.  Maar als je veel buiten bent kom je ze vanzelf tegen: lastige insecten... Gelukkig kun je ze op een 100% natuurlijke manier op afstand houden én je huid na een beet verkoelen en verzorgen. In deze blog zetten we een aantal tips & tricks op een rij. 

mug

Bekijk volledig bericht »

De eikenprocessierups is de larve van de processievlinder. Het is een nachtvlinder die tamelijk snel is opgerukt in Nederland en tegenwoordig overal is te vinden, behalve op de Waddeneilanden. Ook dit jaar is de verwachting dat de rupsen grote overlast gaan geven door o.a. de zachte winter.  

Bekijk volledig bericht »

Wist je dat meer dan een miljoen mensen in Nederland zich erg eenzaam voelt? Daarom zijn wij sinds 2018 begonnen met het project: “Aromasseurs, DoingGood”! Samen met onze professionals willen we een bijdrage leveren aan mensen die heel blij zouden zijn met aandacht en contact. Lees hier meer over dit mooie project!

Bekijk volledig bericht »

Wanneer je meer buiten leeft, heb je meer kans op de typische zomerkwaaltjes zoals insectenbeten en zonnebrand.  Ook weten zoemende insecten je sneller te vinden... Gelukkig kun je hier op een 100% natuurlijke manier iets aan doen!

Bekijk volledig bericht »

“Wist je dat Forest Bathing in 1982 onderdeel werd van een nationaal volksgezondheidsprogramma in Japan? Het werd zelfs gepromoot als therapie! Bosbaden is heel simpel: je bent gewoon in het bos. Niet wandelen of andere activiteiten: je zit rustig onder een boom, je mijmert en ontspant in plaats van iets te ‘doen‘. Daarnaast heeft het een bijzonder positief effect op de gezondheid!

bomen

Bekijk volledig bericht »

Over de hele wereld groeien op dit moment de bloemen, kruiden, planten en bomen die ons later dit jaar de kostbare essentiële olie geven. Chi Natural Life is al meer dan 40 jaar verbonden met de wereldwijde natuur. Lees snel verder!

Bekijk volledig bericht »

Lavendel is een plant waarvan velen de geur zullen herkennen. De geur van de echte lavendel, oftewel de essentiële olie van de lavendelplant, wordt al eeuwenlang ingezet om beter te slapen. Lees in deze blog meer over lavendel en beter slapen! 

lavendel

Bekijk volledig bericht »

In deze slaaptest is de vraag gesteld: kan de Lavinchi Relax Mix olie helpen om beter te slapen? Lees de blog voor alle resultaten! 

lavendel

Bekijk volledig bericht »

Bijna iedereen kent lavendel. Lavendelolie is ook de bekendste en de meest veelzijdige olie in de aromatherapie. Lees hier alles over lavendel!

lavendel

Bekijk volledig bericht »

Lees in deze blog alles over Chi & Duurzaamheid!  Bio

Bekijk volledig bericht »

Het is opnieuw bewezen! ➜ Lavendel werkt angstverminderend en rustgevend! In dit recent gepubliceerd Japanse onderzoek wordt wederom aangetoond dat lavendel even effectief is als de traditionele medicijnen bij angst en onrust zoals diazepam: en dat zonder de bijwerkingen! 

lavendel

Bekijk volledig bericht »

Wist je dat de meeste ‘lavendel’ die je in de Provence tegenkomt eigenlijk lavandin is? Lavandin is een fris zusje en een kruising van de echte lavendel. Er zijn verschillende soorten essentiële olie met de naam lavendel. Wil je weten hoe het precies zit? Lees dan verder!Lavendel

Bekijk volledig bericht »

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Bij Chi Natural Life willen we het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op de gezondheid vergroten.

zomer

Bekijk volledig bericht »

Honderd lezers van gezondNU hebben de 100% natuurlijke Chi Tea Tree lipbalm getest. Maar liefst 87% van de testers beveelt de Tea Tree lipbalm aan met een gemiddeld cijfer van een 7,8. De testers ervaren na gebruik zachtere, gehydrateerde lippen zonder velletjes!

Bekijk volledig bericht »

Nieuws! Chi Natural Life is sponsor van verwenzorg in het Erasmus MC Kanker Instituut! Het leven van een kankerpatiënt of naaste kan helemaal op zijn kop komen te staan. Een prettige gelaatsbehandeling of een zachte hand- of voetmassage kan het voor de patiënt net allemaal wat draaglijker maken. 

Bekijk volledig bericht »

Chi gaat voor biologische producten! Zijn er over 100 jaar geen insecten meer?  Bio

Bekijk volledig bericht »

Exclusief voor onze lezers mogen wij een recept delen uit het boek Eetbare Schoonheid. Maak deze smeuïge browniecake met ylang ylang olie!

Bekijk volledig bericht »

Jojoba is een fantastische huidverzorger- en beschermer. Het feit dat jojoba bij zowel vette als droge huidproblemen haar waarde heeft bewezen, zegt iets over de veelzijdigheid van jojoba. Je leest het hier op de Chi Blog.

jojoba

Bekijk volledig bericht »

Wist je dat zonnebloempitolie is één van de meest ‘multifunctionele’ plantoliën is? Naast gebruik op de huid, kan de olie helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte én is deze ook zeer geschikt als reinigende mondspoeling en dus voor oil pulling!

harmen

Bekijk volledig bericht »

De baobab of apenbroodboom is een van de meest bekende en karakteristieke bomen in Afrika. Van de vruchten wordt de plantolie geperst, ideaal bij een droge huid, eczeem, gesprongen lippen en zonnebrand. 

zomer

Bekijk volledig bericht »

Lees hier de boekrecensie van Drs. Harmen Rijpkema over het boek 'Briljant Groen': een boek over de intelligentie van planten!

zomer

Bekijk volledig bericht »

Bij Chi Natural Life bieden we verschillende soorten etherische olie aan: gedestilleerd, een absolue, een attar en een CO2 extract. Hoe zit dat nu eigenlijk? In deze blog leggen we het uit!

zomer

Bekijk volledig bericht »

Bij essentiële oliën denken we direct aan lavendel, roos en rozemarijn, maar wist je dat er ook een co2 extract van cacao bestaat? Kun je je voorstellen dat je de geur van cacao in salon of praktijk verdampt? 

tuberoos

Bekijk volledig bericht »

Wist je dat de tuberoos bijzonder populair was aan het hof van zonnekoning Lodewijk XIV? Daar werden de bloemen in het haar en als corsage verwerkt! De bloemen hebben namelijk een ongelooflijk diepe, zwoele bloemengeur.

tuberoos

Bekijk volledig bericht »

Bij Chi Natural Life willen we het bewustzijn van de positieve werking van natuurlijke producten op de gezondheid vergroten. Wij zijn trots dat we de verbinding mogen zijn tussen de levenskracht van de natuur en jouw gezondheid!

zomer

Bekijk volledig bericht »

Bulgarije is hét land van de Damascener Roos en brengt ’s werelds hoogste kwaliteit rozenolie en rozenwater. Op 21 mei 2017 was het weer zo ver: de Rozen Studie & Wellness reis, een samenwerking tussen Chi Natural Life en Stichting Wellness & Aromatherapie. Een fantastische ervaring waarbij we alle facetten van de bijzondere roos hebben mogen ontdekken!

Roos

Bekijk volledig bericht »

Ingrid heeft al bijna 1 jaar hielspoor. Ze heeft na een tip Vertargil groene klei toegepast en die nacht na een jaar weer heerlijk doorgeslapen. Daarnaast kan ze nu weer staan en lopen zonder pijn! 

davos

Bekijk volledig bericht »

Met behulp van bijenwas maak je een stevige, huidverzorgende balsem! Voeg plantolie en etherische olie naar keuze toe en maak een balsem op maat.

bijenwas

Bekijk volledig bericht »

Lees hier de veel gestelde vragen over het supplement gefermenteerde Rode Rijst: een natuurlijk voedingssupplement welke al eeuwen wordt toegepast voor een verantwoord cholesterolgehalte. 

rode rijst

Bekijk volledig bericht »

15 jaar na de beroepsopleiding aromatherapie, treffen professionele aromatherapeuten elkaar opnieuw bij Chi tijdens de SBA reünie! Het was een inspirerende middag met een lezing van Harmen Rijpkema en het maken van de 'SBA Reunited' massage olie!
Tamanu

Bekijk volledig bericht »

Chi is natuurlijk 100% vrij van microplastics! Chi ondersteunt de campagne 'Beat the Microbead'. Het doel van de campagne is om te voorkomen dat plastic microbeads uit verzorgingsproducten in zee belanden. Zoals u weet zijn de grondstoffen van Chi al sinds de oprichting in 1979 natuurzuiver en 100% plastic vrij.

Zero Plastic Inside

Bekijk volledig bericht »

Tamanu is een tropische notenolie met uitzonderlijke eigenschappen. In feite is tamanu als plantolie nummer 1 bij de behandeling van huidbeschadigingen. De olie is zuiverend, verzachtend, huidherstellend en hydraterend. De grote veelzijdigheid zegt iets over de power van tamanu. Een aanrader om thuis bij de hand te hebben!
Tamanu

Bekijk volledig bericht »

Sinds de oudheid heeft de kostbare en zoete roos al vele mensen verleid, meer dan welke bloem dan ook! Bulgarije is hét land van de Damascener roos, en brengt de hoogste kwaliteit rozenolie en rozenwater ter wereld. Lees meer over de rozenoliën en rozenwater van Chi! 

Klei

Bekijk volledig bericht »

Het gebruik van klei heeft een lange geschiedenis. Bijna elk volk heeft klei- of leem behandelingen in hun natuurtherapeutische tradities. Klei bevat veel gezonde mineralen, reinigt het lichaam, stimuleert het immuunsysteem en versterkt de levenskracht. Je gebruikt klei bij alledaagse (huid)problemen in de vorm van masker, pakking of in bad! 

Klei

Bekijk volledig bericht »

Op rotsige berghellingen van de Himalaya groeit op hoogtes van meer dan 3500 meter een bijzondere valeriaansoort.  Vanaf vandaag is de misschien wel sterkst kalmerende olie binnen de aromatherapie weer verkrijgbaar bij Chi: Jatamansi!

Jatamansi
Bekijk volledig bericht »

Hydrolaten zijn bloemen- of kruidenwaters die door het specifieke productieproces van essentiële oliën als een bijproduct ontstaan. Ze zijn direct op de huid te gebruiken en alle hydrolaten zijn verkoelend, mild en toniserend.

 Logo Chi Natural Life

Bekijk volledig bericht »

Plantaardige vette oliën zijn voeding en verzorging voor een gezonde huid. Lees meer over de Chi Vette Plantenoliën en Maceraten, van Amandel tot Tamanu!

Logo Chi Natural Life
Bekijk volledig bericht »

Chi Pure Rose Water en Pure Lavender Water zijn heerlijke, pure bloemenwaters en werken zuiverend, verzachtend en vochtregulerend. Ze zijn geschikt voor de verzorging van alle huidtypen en zelfs van baby’s.

Skinsprays
Bekijk volledig bericht »

Op zoek naar een natuurlijke formule voor de verzorging en verzachting van de huid bij insecten- en kwallenbeten?
 
 

NaDeBeet
Bekijk volledig bericht »

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk