Deze aromatische rozencake met passievruchten is heerlijk als toetje, als verwennerij of zelfs als ontbijt!
Ingrediënten
Rozencake:
- 200 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 50 tot 100 gram
- Agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker
- 1 el citroensap
- 100 gram roomboter of kokosolie
- 2 eetlepels biologisch rozenwater
- 1/2 tl Baking Soda
Passievruchtencreme:
- 2 rijpe passievruchten
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel honing
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Smelt de roomboter of kokosolie au bain-marie. Mix het samen met de zoetstof zacht en romig. Voeg het rozenwater, de eieren en het citroensap toe aan het beslag. Voeg het amandelmeel en baking soda toe en mix dit samen tot een glad beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak dit in 60-70 minuten goudbruin. Komt een prikker er schoon en droog uit: dan is de rozencake klaar!
Meng in de tussentijd het vruchtvlees van de passievrucht met mascarpone en honing. Verdeel deze passievruchtencrème over de cake vlak voor het opdienen, en geniet!
Let op: gebruik bij het koken altijd een 100% zuivere en biologische olie of hydrolaat!