De wereld binnen handbereik: Jatamansi


Op rotsige berghellingen van de Himalaya groeit op hoogtes van meer dan 3500 meter een bijzondere valeriaansoort.  Vanaf vandaag is de misschien wel sterkst kalmerende olie binnen de aromatherapie weer verkrijgbaar bij Chi: Jatamansi!

Jatamansi is een tijdje uit ons assortiment geweest omdat deze plant in het wild bedreigd wordt. Chi heeft een unieke vondst gedaan: het komt namelijk niet vaak voor dat er aantal liter gecultiveerde én biologische essentiële olie van Jatamansi op de markt komt. Wij hebben onze kans gegrepen en jatamansi speciaal ingekocht vanwege het unieke karakter van deze essentiële olie. 
Deze olie voldoet aan de regels en certificering van CITES: de internationale afspraak omtrent handel in bedreigde fauna & flora.

Al eeuwenlang wordt Jatamansi gebruikt in rituelen en is belangrijk binnen de Ayurveda. De naam nardus wordt zelfs in de Bijbel in het lied van Salomon vermeld. In het Nieuwe Testament zou Maria de voeten van Jezus gezalfd hebben met nardus olie. 

Mensen die last hebben van slapeloosheid, migraine, stress en rusteloosheid zullen baat hebben bij verdamping van de aardende jatamansi. De geur van Jatamansi is te omschrijven als aards, zoet en intens en lijkt op valeriaan en patchouliolie.  Jatamansi is ook een echte vrouwenolie door de positieve werking op de vrouwelijke geslachtsorganen.  Bij maandelijkse buikkrampen geeft de olie rust en werkt jatamansi opmonterend. Voor de huid werkt deze bijzondere olie huidherstellend.   
Doe voor het slapen een druppel jatamansi onder je voeten en op de kruin van je hoofd om heerlijk te dromen.

Een bijzondere olie waar we trots op zijn om deze tijdelijk aan te kunnen bieden!

 

Tibet