Wat is etherische olie?

Essentiële, ook wel etherische oliën zijn verantwoordelijk voor het geuren van plant of boom. Ze kunnen voorkomen als minuscule druppeltjes in bloem, blad, wortel, zaad, hout of hars van de plant. Met uitgekiende (meestal eeuwenoude) technieken wordt deze geurstof door de mens verzameld en voor ons beschikbaar gemaakt. Deze zuivere en natuurlijke stoffen bezitten unieke therapeutische eigenschappen die we voor ons welzijn en onze gezondheid kunnen aanwenden. Onder invloed van warmte en vocht in de saunacabine verwijden onze huidporiën zich waardoor de zeer kleine geurmoleculen diep in ons lichaam kunnen doordringen. De invloed en werking van essentiële oliën wordt zo optimaal mogelijk gemaakt. Maar uiteraard kunt u naast de therapeutische werking ook zonder meer genieten van de zuivere en prettige geuren van deze natuurlijke oliën.

Davos

Davos is een Zwitserse plaats waar sinds jaar en dag mensen met luchtwegklachten en of TBC naar toe worden gestuurd. Met name door de aanwezige bossen is de luchtkwaliteit ongelooflijk goed en helend voor de patiënten. Davos kuurolie is een mengsel van zuivere essentiële oliën dat zeer geschikt is voor gebruik in de sauna. Door het combineren van essentiële olie uit de naalden van de grove den (Pinus sylvestris), de bladeren van de eucalyptusboom (Eucalyptus globulus) en de blaadjes van de pepermuntplant (Mentha piperita) is er een bijzonder prettig ruikend product ontstaan. Het lijkt wel of u het dennenbos in uw sauna haalt. U veraangenaamt de atmosfeer in de sauna en daarnaast profiteert u van de geur van Davos-kuurolie, die de lucht zuivert, overtollig slijm in de luchtwegen oplost en pijn in het hoofd of pijn aan gewrichten en spieren verzacht.

Toepassing

Speciaal voor in de sauna heeft Chi de Davos Sauna Opgiet concentraat ontwikkeld. Het concentraat kunt u direct aan het water van de sauna emmer toevoegen (1 à 3 dopjes) voor een maximale geurbeleving.
Uiteraard kunt u een essentiële olie zoals Davos-kuurolie in de emmer met water druppelen (gemiddeld 10 druppels). U zult zien dat de olie op het water blijft drijven. Door even stevig te roeren met de houten lepel en daarna direct wat water op de stenen te gieten, zal de geurervaring met Davos-kuurolie maximaal zijn. U kunt het aantal druppels olie variëren naar gelang u 10 druppels als te sterk of te zwak ervaart. Als u met kinderen geniet van de sauna, moet u zeker niet meer dan 10 druppels Davos-kuurolie gebruiken. Het is niet aan te raden de pure Davos-kuurolie zo uit het flesje op de hete stenen te druppelen. De olie kan gaan spetteren en kan op de huid terechtkomen.

Waarschuwingen

Davos-kuurolie bestaat uit 100% zuivere, niet aangelengde essentiële oliën met een intense werking. De olie mag niet puur op de huid gebruikt worden. Naast de zuivere olie is er ook een Chi Davosroller op de markt die speciaal samengesteld is voor de huid. Mensen met allergische luchtwegklachten raden wij aan allereerst Davos-kuurolie buiten de sauna uit te proberen. Overdosering kan aanleiding geven tot hoofdpijn.