Bij Chi Natural Life staat kennis hoog in het vaandel. Daarom werken we graag samen met professionals op het gebied van aromatherapie. Lees hieronder meer over Drs. Harmen Rijpkema, Ellen Wagenaar en Drs. Ton Beljon.

Drs. Harmen Rijpkema is medisch antropoloog, aromatherapeut en auteur van vele artikelen en diverse boeken over aromatherapie, waaronder het Aromecum. In 2024 verschijnt de 11e druk van het Aromecum. Harmen is ook medeverantwoordelijk voor teksten, wetenschappelijk literatuuronderzoek en de productontwikkeling. Met meer dan 35 jaar ervaring in aromatherapie geeft hij diverse cursussen en opleidingen rondom dit bijzondere thema. Lees hier verder over wat Harmen Rijpkema al heeft betekend voor Chi.


Ellen Wagenaar is één van de meest ervaren aromatherapeuten van Nederland. Ellen is gediplomeerd aromatherapeut, schoonheidsspecialiste en docente. Ze heeft zich naast aromatherapie gespecialiseerd in vele andere therapieën en massages waaronder ook edelsteenmassage. Ze is oprichter van Stichting Wellness & Aromatherapie en verzorgt een groot aanbod van cursussen, workshops en opleidingen. 


Drs. Ton Beljon heeft bijna 30 jaar ervaring in de ontwikkeling van natuurproducten voor de algemene gezondheid van mens en dier. Hij is met name gefascineerd door het natuurlijke herstelvermogen van de mens. Daarom initieert hij en sponsort hij met name onderzoek, zowel empirisch als wetenschappelijk, van de toepassingsmogelijkheden van aromatherapie in het stimuleren van de gezondheid. Het uitgeven van boeken rond het thema aromatherapie en natuurlijke gezondheid is dan één van de logische consequenties van deze interesses.