Maak deze groene pannenkoekjes met spirulina voor een goed begin van jouw dag! Door banaan toe te voegen aan het beslag, smaken de pannenkoekjes niet groen maar lekker zoet. Kies kleurige toppings bij dit voedzame ontbijt voor een fleurige start van de dag! 


Wat heb je nodig? 

  • 2 rijpe bananen 
  • 1 handje verse spinazie of boerenkool 
  • 125 ml amandelmelk 
  • 50 gram amandelmeel 
  • 50 gram havermeel 
  • ½ theelepel kaneel 
  • 1 theelepel baking soda 
  • 1 theelepel appelazijn 
  • 1 afgestreken theelepel Chi Bio Spirulinapoeder  
  •  Kokosolie om in te bakken 

Inspiratie voor lekkere toppings: 

Aardbeien, banaan, granaatappelpitjes, blauwe bessen, noten, ahornsiroop of honing, eetbare bloemen.  


Hoe maak je het? 

Meng alle ingrediënten in de blender totdat de spinazie of boerenkool fijngemalen en het beslag glad is. Verwarm de kokosolie in een pan op middelhoog vuur. Als de kokosolie gesmolten is, voeg dan het beslag toe. Neem 3 theelepels beslag voor mini-pannenkoekjes en een soeplepel voor een grotere pannenkoek. Bak de pannenkoek een paar minuten totdat je kleine belletjes aan de oppervlakte ziet en de bodem goudkleurig is. Draai de pannenkoek om en bak deze zijde nog 1-2 minuten. Garneer je pannenkoek met heerlijke toppings! 

Smakelijk!