Ingrediënten marsepein (een dag van tevoren maken):

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram honing
  • 4 druppels bergamotolie, of rasp van een bergamotvrucht
 

Bereiding marsepein:
Het amandelmeel, de honing en de rasp van de sinaasappel goed door elkaar heen mengen tot een deegbal en een nachtje laten rusten in de koelkast.

 

Ingrediënten chocoladelaag:

  • 100 gram rauwe cacao boter
  • 75 gram rauwe cacao poeder
  • 2 eetlepels koud geslingerde honing (of meer naar smaak)
  • Handje gemalen pistachenootjes
 

Bereiding chocoladelaag:
Verwarm de cacao boter au bain-marie. Voeg als het gesmolten is de cacaopoeder toe en roer tot het goed gemengd is. Haal het cacaoboter-poedermengsel van het vuur en meng er de honing door als de massa is afgekoeld tot 40 graden, zodat de enzymen in de honing heel blijven. Roer als laatste de pistachenootjes erdoor. Klaar is de chocolade!

 

Bereiding bonbons:
Je kunt voor de bonbons een goede kwaliteit siliconenvormpjes gebruiken, rondjes, of vierkantjes. Hiervoor kun je van de marsepein tussen twee bladen bakpapier een platte deegrol maken waar je de vormpjes uit snijdt. Schep met een klein lepeltje een bodempje chocolade in de vormpjes. Leg er terwijl de chocolade nog vloeibaar is een stukje marsepein bovenop. Het zakt er dan mooi een beetje in. Schep er nog een laagje chocolade in en laat afkoelen. Eventueel kun je bonbons een uurtje in de vriezer zetten en daarna in de koelkast bewaren!

Bron: dit recept komt uit het boek Eetbare Schoonheid.