Nieuws! Chi Natural Life sponsor van verwenzorg in het Erasmus MC Kanker Instituut!

Het leven van een kankerpatiënt of naaste kan helemaal op zijn kop komen te staan. Een prettige gelaatsbehandeling of een zachte hand- of voetmassage kan het voor de patiënt net allemaal wat draaglijker maken. Door middel van schoonheidsbehandelingen en massages kunnen negatieve ervaringen van de ziekte enigszins op de achtergrond gezet worden. Chi is daarom trots om sponsor te zijn van de verwenzorg aan bed op de afdeling interne oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam! 

Binnen het Erasmus MC Kanker Instituut staat excellente zorg en onderzoek naar kanker centraal, dit kan zich vertalen in het op uiteenlopende wijze bieden van ondersteunende zorg naast de reguliere zorg. In het geval dat een patiënt opgenomen is in het ziekenhuis, kan naar wens een schoonheidsspecialiste aan bed langskomen voor een moment van ontspanning. Chi Natural Life zorgt voor de financiële middelen die nodig zijn om deze verwenzorg aan bed op de afdeling interne oncologie te realiseren. Daarnaast ondersteunt Chi het project Aromasseurs Doing Good: samen met deskundige vrijwilligers geven zij handmassages aan de patiënten.

Wij gunnen het alle patiënten en hun naasten om even niet bezig te zijn met ziek zijn of juist wél, maar dan vanuit het hart. We geloven dat we met persoonlijke aandacht verschil kunnen maken!

 Aromasseurs


Doe mee en meld je aan als Aromasseur!

Wil je zelf ook een steentje bijdragen? Voor de afdeling interne oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut zijn we op zoek naar Aromasseurs. Samen met jou als professional willen we een bijdrage leveren aan mensen die heel blij zouden zijn met aandacht en contact. Dit doen we door met verschillende teams van Aromasseurs door heel Nederland handmassages te gaan geven! De huid is ons grootste orgaan en dus ons meest omvangrijke zintuig. Lichamelijk contact behoort tot onze primaire levensbehoeften. Aanraking is fundamenteel voor de kwaliteit van het leven. Massage is een doeltreffende manier om zowel de psychische als lichamelijke gezondheid te bevorderen. Daarnaast is een bijvoorbeeld een handmassage een laagdrempelige manier van aanraken én van contact maken. Een handmassage geeft rust, ontspanning, versoepelt de spieren, verlicht stress en kan het gevoel van eenzaamheid verminderen.

Op woensdagavond 13 maart 2019 organiseren PATIO (Patiëntinformatiecentrum Oncologie) en Chi Natural Life een informatie avond over het project Aromasseurs Doing Good met aansluitend een workshop handmassage.

Meer info en aanmelden: vul het contactformulier in op www.aromasseurs.nl

 

Over PATIO
Aan het begin van dit jaar heeft Erasmus MC Kanker Instituut de PATIO geopend. Het Patiëntinformatiecentrum Oncologie van het Erasmus MC Kanker Instituut biedt een huiskamer waar de kwaliteit van leven met of na kanker centraal staat. PATIO is ontstaan uit de wens om de zorg voor oncologische patiënten naar een nog hoger niveau te tillen. In deze huiskamer kunnen patiënten van het Erasmus MC Kanker Instituut én hun naasten terecht voor ontspanning, deskundige hulp en advies en ontmoetingen met medepatiënten. www.erasmusmcpatio.nl

 

De inzet van essentiële oliën in de zorg
Steeds meer krijgt complementaire zorg een plaats in reguliere zorginstellingen. Stapsgewijs worden bijvoorbeeld natuurlijke geuren geïntroduceerd op verschillende afdelingen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en hospices. Het toepassen van natuurlijke geurstoffen (essentiële oliën) lijkt een vaste plaats te krijgen en met grote tevredenheid. Patiënten, familie, personeel en management zien de meerwaarde hiervan. De bijzondere werking wordt steeds meer bevestigd door wetenschappelijk onderzoek, maar zeer belangrijk is ook de positieve ervaring van de vele gebruikers. Met de inzet van essentiële oliën kan er in de zorg veel bereikt worden, zowel op het lichamelijke als op het psychische vlak. Het verdampen van een essentiële olie of een zachte hand- of voetmassage kan het voor de patiënt net allemaal wat draaglijker maken en meer ontspanning geven. Ook is het mogelijk om bepaalde lichamelijke klachten te voorkomen of te verlichten. De inzet van essentiële oliën kan ontzettend veel met ons doen! Essentiële oliën kunnen ontspannend zijn of activerend, kunnen onaangename luchtjes maskeren en kunnen een prettige sfeer geven. Niet alleen de patiënt profiteert van de geuren, maar ook anderen zoals het verzorgend personeel of de familie.