Roos, Bulgarije etherische olie, Eko

Inhoud:1 ml
Eko

Roos, Bulgarije etherische olie, Eko

Inhoud:1 ml

Op voorraad

€ 49,00
Een van de kostbaarste bloemenoliën! Deze biologische essentiële olie is bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken.
Lees meer..

Op voorraad

€ 49,00
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Rosa damascena
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 1 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties: Smaakstof
Artikelnummer: 393A
Latijnse & Engelse naam
Rosa damascena
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
1 ml
Keurmerk
Eko
Indicaties Cosmetisch
Smaakstof
Artikelnummer
393A
Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Uitgebreide product informatieProduct informatie


Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over roos Bulgarije

Een van de kostbaarste bloemenoliën: men heeft ongeveer tweehonderd rozen nodig voor een druppel olie! Rozenolie is een van de meest gecompliceerde oliën qua structuur en chemie. Rozenolie bevat namelijk meer dan 300 componenten. De geur van Bulgaarse roos is zoet en bloemig en de olie is geel. Bulgarije is hét land van de Damascener roos en brengt ’s werelds hoogste kwaliteit rozenolie en rozenwater. De bloemen uit de Rozenvallei worden bij zonsopgang met de hand geplukt. Het plukken en verwerken van rozenblaadjes moet gebeuren in drie weken tijd! Bij het dure destillatieproces ontstaan 2 producten: Rozenolie en Rozenwater (Rozenhydrolaat). Voor 1 druppel rozenolie zijn meer dan 200 handgeplukte rozen nodig! Gemiddeld is de opbrengst aan rozenolie ongeveer 1 kilo olie uit 5000 kilo bloemen, maar voor biologische rozenolie is nog veel meer nodig, rond de 6000 tot 7000 kilo verse rozen. Een veld van 1 hectare rozenstruiken levert ongeveer een kilo olie op per jaar. Geen wonder dat natuurzuivere rozenolie een kostbaar product is.

Recept rozencake met passievruchtencreme:
- 200 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 50 tot 100 gram Agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker
- 1 el citroensap
- 100 gram roomboter of kokosolie
- 1 druppel rozenolie of 6 eetlepels biologisch rozenwater 
- 1/2 tl Baking Soda

Passievruchtencreme: 
- 2 rijpe passievruchten
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden. 
Smelt de roomboter of kokosolie au bain-marie. Mix het samen met de zoetstof zacht en romig. Voeg het rozenwater of 1 druppel essentiële olie, de eieren en het citroensap toe aan het beslag. Voeg het amandelmeel en baking soda toe en mix dit samen tot een glad beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak dit in 60-70 minuten goudbruin. Komt een prikker er schoon en droog uit: dan is de rozencake klaar! 

Meng in de tussentijd het vruchtvlees van de passievrucht met mascarpone en honing. Verdeel deze passievruchtencrème over de cake vlak voor het opdienen, en geniet!


Let op: gebruik bij het koken altijd een 100% zuivere en biologische olie of hydrolaat! 

Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 12:00 uur besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!

Uitgebreide product informatie


Wat is aromatherapie?

Aromatherapie vormt het fundament en hart van Chi. Iedereen heeft wel eens gehoord van aromatherapie, maar wat is het nu eigenlijk? De meeste mensen denken bij aromatherapie aan wellness en lekkere geuren verdampen in huis met bijvoorbeeld een aromadiffuser. Dit is zeker waar, maar het is veel breder dan dat: er zijn wel 1001 mogelijkheden! Zo worden essentiële oliën al jaren gebruikt in onze huidverzorgingsproducten, als smaakstoffen in voedsel en therapeutisch binnen de reguliere en complementaire gezondheidszorg. Elke soort olie bezit specifieke eigenschappen en kent verschillende toepassingen. Lees hier verder over het hoe en waarom van aromatherapie.


Over biologische oliën

Het verschil tussen een niet-biologische (gecultiveerd of uit het wild verzameld) en biologische essentiële olie is enkel en alleen de SKAL-certificering rondom het product, de toepassingen en werking zijn gelijk echter adviseren wij juist alleen deze biologische variant te gebruiken in de keuken!

Hoewel het woord ‘aroma’ erop duidt dat de geur van de oliën geïnhaleerd wordt, kunnen de biologische essentiële oliën worden ingenomen als smaakstof. Wist je dat etherische oliën zelfs toegestane smaakstoffen zijn in de voedingsindustrie? Onze biologische essentiële oliën zijn bijzonder geschikt voor gebruik in de keuken. Je kunt ze druppelsgewijs aan gerechten toevoegen!

De geur en smaak van een etherische olie is puur en intens: het verschil tussen bijvoorbeeld verse sinaasappelolie en de verse rasp is bijna niet te ruiken! In tegenstelling tot gedroogde kruiden houden zuivere etherische oliën hun specifieke geur, smaak en ‘chi’: de levensenergie van de bloem of plant. Met een paar simpele spelregels en een beetje creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Je leest het in ons gratis kookboekje Natuurlijk bakt Chi’!

De etherische oliën, maar ook hydrolaten (bloemenwaters) en koudgeperste plantenoliën, kunnen worden gebruikt van voorgerecht tot salade en van gebak tot smoothie. Er zijn dus heel veel toepassingen! Denk bij de keuze van een etherische olie vooral aan de verse ingrediënten die je vaak in de keuken gebruikt, zoals basilicum en citroen. Maar zeker ook een aantal bloemen en kruiden zijn fantastisch om mee te koken! Let op bij pittige oliën zoals tijm en oregano, die kunnen snel overheersen.

 

Over roos Bulgarije

Een van de kostbaarste bloemenoliën: men heeft ongeveer tweehonderd rozen nodig voor een druppel olie! Rozenolie is een van de meest gecompliceerde oliën qua structuur en chemie. Rozenolie bevat namelijk meer dan 300 componenten. De geur van Bulgaarse roos is zoet en bloemig en de olie is geel. Bulgarije is hét land van de Damascener roos en brengt ’s werelds hoogste kwaliteit rozenolie en rozenwater. De bloemen uit de Rozenvallei worden bij zonsopgang met de hand geplukt. Het plukken en verwerken van rozenblaadjes moet gebeuren in drie weken tijd! Bij het dure destillatieproces ontstaan 2 producten: Rozenolie en Rozenwater (Rozenhydrolaat). Voor 1 druppel rozenolie zijn meer dan 200 handgeplukte rozen nodig! Gemiddeld is de opbrengst aan rozenolie ongeveer 1 kilo olie uit 5000 kilo bloemen, maar voor biologische rozenolie is nog veel meer nodig, rond de 6000 tot 7000 kilo verse rozen. Een veld van 1 hectare rozenstruiken levert ongeveer een kilo olie op per jaar. Geen wonder dat natuurzuivere rozenolie een kostbaar product is.

Recept rozencake met passievruchtencreme:
- 200 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 50 tot 100 gram Agavesiroop, honing of kokosbloesemsuiker
- 1 el citroensap
- 100 gram roomboter of kokosolie
- 1 druppel rozenolie of 6 eetlepels biologisch rozenwater 
- 1/2 tl Baking Soda

Passievruchtencreme: 
- 2 rijpe passievruchten
- 4 eetlepels mascarpone
- 1 eetlepel honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden. 
Smelt de roomboter of kokosolie au bain-marie. Mix het samen met de zoetstof zacht en romig. Voeg het rozenwater of 1 druppel essentiële olie, de eieren en het citroensap toe aan het beslag. Voeg het amandelmeel en baking soda toe en mix dit samen tot een glad beslag. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en bak dit in 60-70 minuten goudbruin. Komt een prikker er schoon en droog uit: dan is de rozencake klaar! 

Meng in de tussentijd het vruchtvlees van de passievrucht met mascarpone en honing. Verdeel deze passievruchtencrème over de cake vlak voor het opdienen, en geniet!


Let op: gebruik bij het koken altijd een 100% zuivere en biologische olie of hydrolaat! 

Recepten
Download hier GRATIS het ‘Natuurlijk bakt Chi’ receptenboek!

Meer informatie
Lees in het Aromecum alles over deze essentiële olie
Wat is aromatherapie?

Voor u geselecteerd!

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL

Paymentmethods iDeal GLS