Nieuws van Chi Natural Life

25-7-2020

Nieuw van Chi: Superskin Aftersun Oil

Deze 100% biologische en plantaardige aftersun olie voedt en beschermt de huid. Een zijdezachte verwennerij voor de huid. Speciaal geschikt voor direct na het zonnen en tevens geschikt bij verzorging voor iedere huid die extra verzorging nodig heeft. De basis van deze herstelolie is de stabiele sesamolie met o.a. vitamine E, A en B1. De eveneens biologische kwaliteit zonnebloemolie en calendula olie verzorgen en herstellen de huid na toch te veel zon. Jojoba en kokos werken licht verkoelend en herstellen de elasticiteit van de huid. Wonderolie (castor) verzacht en voedt de huid en pakt de droogheid van de huid aan. Sacha inchi is de olie met verreweg het hoogste gehalte aan onverzadigde vetzuren en het hoogste gehalte aan vitamine E. De biologische essentiële oliën van de prachtige maar kostbare roos en rode mandarijn maken deze mix af met een lekkere geur. Deze Superskin Aftersun Oil is een echte herstelmix voor na het zonnen maar ook in te zetten bij een rode en gevoelige huid. Strijk ook eens een beetje olie door het haar na het douchen, zeker bij droog haar!

 

Samenstelling

Deze Superskin Aftersun Oil is een uitgewogen mix van 100% plantaardige en biologische oliën die van nature vitaminen, mineralen, sporenelementen en antioxidanten bevatten. Deze biomix bevordert het normale bruiningsproces terwijl de huid ook geholpen wordt met het herstel na uitdroging door de zon. Deze mix bevat de volgende oliën: Sesam, Zonnebloem, Kokos, Jojoba, Castor (ofwel wonderolie), Calendula, Sacha inchi, Rode mandarijn en Rozenolie.

Klik hier voor meer informatie! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

06-07-2020

Reactie Chi Natural Life i.v.m. NPO onderzoek naar Multi Level Marketing aromatherapie

Begin juli 2020 werden de mensen die in Nederland bezig zijn met aromatherapie in welke vorm dan ook opgeschrikt door een nieuwsitem van NOS NPO op 3. Er werd aandacht besteed aan de onjuiste en onrechtmatige medische claims door de verkopers van een Multi Level Marketing bedrijf dat wereldwijd actief is met het verkopen van aromatherapeutische producten. Zelfs voor de meest akelige ziektes werd er wel een mogelijkheid geopperd voor de inzet van essentiële oliën. Bekijk hier het item. 

Wat vindt een bedrijf als Chi Natural Life hiervan? Chi Natural Life bestaat al sinds 1979 en probeert alle informatie zo zuiver mogelijk samen te stellen aan de hand van een combinatie van in honderden jaren verzamelde empirische kennis en de nieuwste wetenschappelijke studies. Soms leidt traditioneel gebruik van een olie, bijvoorbeeld lavendel olie, tot een concreet advies hoe dit product in te zetten, in dit geval ter ontspanning en beter slapen. Maar veelbelovende nieuwe, wetenschappelijke studies kunnen meestal niet meteen omgezet worden in een concreet gezondheidsadvies. Of omdat de kwaliteit van de studie te wensen over laat of omdat de studie niet groot genoeg is. Dus het is regelrecht fout om op basis van zo’n studie harde gezondheidsclaims te maken maar het is ook nog eens wettelijk verboden omdat dit weliswaar 100% natuurlijke stoffen zijn maar geen medicijnen.

Door de Europese wetgeving is het maken van gezondheidsclaims verboden en dienen bovendien op de verpakkingen van essentiële oliën gevarensymbolen en waarschuwingen te worden vermeld. Ieder ander merk, moet net zoals wij, zich aan deze wetgeving houden en kan niet zomaar gezondheidsvoordelen claimen. Wij zijn hier bij Chi permanent mee bezig en streven naar een altijd juiste informatievoorziening waarbij ook wij niet altijd foutloos zijn omdat soms de regelgeving niet altijd even duidelijk is. Meer kunt u lezen op www.chi.nl/safety.

Daarom is het goed dat NPO op 3 dit probleem – ongeoorloofde medische claims op gezondheidsproducten, in dit geval aromatherapeutische producten -  stevig heeft aangekaart. Want mensen met een akelige ziekte of vervelend gezondheidsprobleem de indruk geven dat daar wel een aromatherapeutische oplossing voor is, dat is natuurlijk veel te kort door de bocht en regelrecht onjuist.

Dat wil niet zeggen dat essentiële oliën daarmee in de ban moeten. Deze aromatherapeutische producten zijn een geschenk van de natuur en kunnen soms uitstekend helpen bij onze dagelijkse ongemakken. Als je tenminste goed geïnformeerd bent over hoe deze krachtige natuurlijke stoffen op een juiste manier te gebruiken. Maar bij een gezondheidsprobleem dat acuut is of al lang speelt is het belangrijk eerst langs een arts te gaan. Dat is de eerste stap in de aanpak van uw gezondheidsprobleem.

 

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar!

Ton Beljon

Algemeen directeur

 

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk