De lucht in huis zuiveren

Roken in huis, slecht ventileren of een te goede isolatie maakt dat ruimtes een vervuilde lucht bevatten. Het eerste advies is natuurlijk: ventileren maar daarnaast kan men via verdamping van specifieke aroma’s de lucht verbeteren. Daarbij zijn goede olieverdampers een must. Chi heeft een hele serie verdampers die zowel de lucht bevochtigen, begeuren en de luchtkwaliteit meteen verbeteren: de Aromalogica verdampers, en dat allemaal met een laag stroomverbruik.

Het nut van etherische ofwel essentiële oliën

Effectieve werkstoffen voor een zuivere lucht en een goede sfeer.

Essentiële oliën zijn de vluchtige geurstoffen uit aromatische planten en bomen. De plant gebruikt deze geurstoffen voor aantrekking van nuttige insecten, bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen en gebruikt deze geurstoffen voor communicatie. Om deze eigenschappen voor mensen te gebruiken, worden deze essences uit de plant geëxtraheerd. In de meeste gevallen wordt hiervoor waterdampdestillatie of persing als techniek gebruikt. Het resultaat is een essentiële olie die we via verschillende toepassingen kunnen gebruiken.

Sfeer beïnvloeding en luchtzuivering

Twee belangrijke en doeltreffende toepassingen van essentiële oliën zijn sfeer beïnvloeding en luchtzuivering. De luchtkwaliteit in huis, op kantoor/praktijk en in zorginstellingen is vaak slechter dan we denken. Door o.a. gebrek aan ventilatie, isolatie, vocht, aanwezigheid van huisdieren en huisstofmijt, sigarettenrook, chemische stoffen, microben (schimmelsporen, bacteriën en virussen) wordt de binnenlucht vervuild. Door de juiste essentiële oliën te verdampen wordt de omgevingslucht fantastisch gezuiverd door vernietiging van vooral schimmelsporen en bacteriën. De lucht wordt zoveel mogelijk vrijgemaakt van ziektekiemen; onze luchtwegen varen er wel bij en een fijne geur draagt bij aan een prettige sfeer in huis, praktijk of op kantoor. De zuivere lucht in kuuroorden zoals Davos in Zwitserland is mede te danken aan de essentiële oliën die door de aanwezige dennenbossen worden uitgeademd. Dus dennenolie is zeer luchtzuiverend, evenals eucalyptus, pepermunt en citrusoliën als sinaasappel, citroen en mandarijn. Wachtruimtes in ziekenhuizen, praktijken, maar ook de kamers thuis kunnen profiteren van deze bijzondere goede eigenschap van essentiële oliën.

Een goede inzet van oliën is door middel van de aromaverdampers met ultrasone techniek. De fijne waternevel met geurstof zorgt ervoor dat ziektekiemen onschadelijk worden gemaakt en stofdeeltjes neerslaan. Bijkomende voordelen zijn een prettige sfeer in huis en ionisatie van de lucht. De negatieve ionen van het water en de gebruikte essentiële olie zorgen voor rust en ontspanning.

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk