Verslag reüniegroep SBA 1999-2001

 

Ongeveer driekwart jaar geleden ontstond het idee, tussen twee oud-studiegenoten die elkaar bij een cursus tegen kwamen, om een reünie te organiseren. Gerry en ik hebben samen om de tafel gezeten om dit vorm te geven en te inventariseren of er belangstelling voor was. Al snel werd duidelijk dat iedereen heel positief reageerde en konden we van start.
De locatie was voor ons duidelijk. Dat moest Chi worden, terug naar onze basis en onze roots. Met de aantekeningen en een datum togen we naar Breda waar we met een erg enthousiaste Ton (directeur Chi International, red.), gingen brainstormen over opties en ideeën. Aan het eind van die dag gingen we sterk geïnspireerd aan de slag om het concreet te maken.

Na alle voorbereidingen was afgelopen zaterdag 29-10-2016 de reünie. Wat was het een fijn weerzien onder oud-studiegenoten. Alle tussenliggende jaren (15) vielen weg en het leek of we elkaar gisteren nog hadden gesproken. De vragen, knuffels en alle warmte naar elkaar, was overweldigend. En dat in de zeer goede, met zorg aangeklede ruimtes en sfeer bij Chi, maakte alles compleet.

Eenmaal aan de citroenmelisse thee, muntwater enzovoort werden de levensverhalen gedeeld. Van zelfsprekend stonden we ook stil bij de mensen die we niet hebben kunnen vinden en die in de “hemel” wonen. We kwamen er al snel achter dat de aromatherapie als een rode draad door onze levens is blijven wandelen, op diverse bijzonder manieren.

Natuurlijk was deze dag voor ons niet compleet zonder onze inspirator Harmen Rijpkema. Wat was het fijn om hem weer te zien en zijn inspirerende verhalen en kennis over de diverse attar’s te horen vertellen. Als vanouds hingen we aan zijn lippen en viel de tijd weg.

Ondertussen gingen de schaaltjes met e.o. gebakken cakejes en de eigengemaakt pepermuntballetjes rond. Mmm...lekker!!! Dan is het tijd om eens te kijken naar ieders favoriete top 5 van etherische olie. Net als in de opleiding stonden al onze oliën klaar voor gebruik en heeft iedereen een heerlijke massageolie gemaakt. Deze olie werd in doosjes gedaan voorzien van speciale tekst en etiketten met ‘SBA Reunited’, die in het teken stond van de reünie.

Als afsluiting van de heerlijke middag stond er een lekkere maaltijd voor ons klaar. Alles gemaakt van verse producten met daaraan toegevoegd etherische oliën. Wat was het allemaal lekker en goed verzorgd, wat voelden wij ons welkom. Na een hartelijk bedankje voor Ton en Harmen werd er tot slot nog een groepsfoto gemaakt waarna iedereen met een roos weer huiswaarts keerde.

Wat was de dag snel voorbijgegaan en zoals we hadden voor zien, veel te kort. We namen afscheid van elkaar met heel veel warmte en een onderlinge verbondenheid die voelde als een warme deken. Wat hebben wij met zijn allen, genoten van deze middag. Eentje die nog lang na blijft sudderen en een fijn gevoel oproept.  Wat zijn wij blij met de positieve inbreng van Ton en het bedrijf Chi International die dit mogelijk heeft gemaakt. Harmen die zijn onvergetelijke inspiratie over ons uit spreidde en wij graag tot ons namen. Voor ons allemaal een zeer geslaagde dag die Gerry en ik met veel plezier hebben georganiseerd. 

 

Aromatherapeuten,

Gerry van Hees en Henny de Vos

 

SBA