Download Davos folderDavos kuurolie composities zijn zuiverende verzachtende middelen voor gezonde luchtwegen. Davos composities kunnen ook gebruikt worden voor verfrissing, ontsmet- ting en zuivering van de lucht.

Wat zit er in pure Davos (100%)?

Davos kuurolie is samengesteld uit etherische oliën die zuiverende, ontsmettende en slijmoplossende eigenschappen bezitten:

Grove den (Pinus sylvestris) doodt ziektekiemen in de lucht. Eucalyptus (Eucalyptus globulus)
is slijmoplossend en afvoerend.
Pepermunt (Mentha x piperita) en Akkermunt (Mentha Arvensis) zijn beide antiseptisch en verkoelend. De oliën versterken elkaars werking (synergie), waardoor de Davos kuurolie composities bijzondere middelen zijn voor gezonde luchtwegen.

Toepassingen

In de verdamper
In de verdamper of het geurlamp- je geeft de Davos kuurolie een verfrissende en prettige geur die lucht geeft en de ruimte zuivert van ziektekiemen. Als verdampings- olie is Davos kuurolie zeer geschikt voor een ziekenkamer. Doe enkele druppels naar eigen voorkeur in het geurlampje voor verdamping of op een tissue/zakdoek om op te snuiven.

In bad
In het bad (nooit zonder emulgator* gebruiken): Davos kuur- olie is stimulerend en verfrissend, om vrijer te ademen. Vermeng de olie eerst met emulgator en gebruik maximaal 10 druppels in een vol bad. Er is ook een kant-en-klare badolie beschikbaar. In een stoombad: zeer intensief en effectief. Geeft verlich- ting, om vrijer te ademen door de neus. Max: 4 druppels. 

Ook ideaal in de sauna: max. 10 druppels pure Davos kuurolie in een volle houten emmer. Het water goed doorscheppen alvorens het op de stenen te gieten. U kunt ook één of meer geurblokjes in de (infrarood) sauna gebruiken. Door de warmte verdampt de essentiële olie.

Op de huid
Gebruik Davos kuurolie nooit puur op de huid. Vermeng de olie eerst met een vette plantolie, zoals amandel of jojoba. Voor lokaal gebruik voegt u op 100 ml basisolie maximaal 5 ml Davos kuurolie (ongeveer 100 druppels) toe. Breng het mengsel aan op borst en rug. De Davos roller is een kant-en- klaar product, waarbij de pure Davos al gemengd is met de huidverzorgen- de jojoba-olie. Deze roller beweegt gemakkelijk over borst en rug, maar ook onder de neus. U kunt meteen vrijer ademen; bovendien als migraroller in te zetten in de nek en op de slapen! Davos roller for kids is speciaal geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden door vervanging van de klassieke eucalyptus door de Eucalyptus Smithii.

Bij klachten en verkoudheid
Davos Spier- en verkoudheids olie (100 ml en 500 ml) is ideaal bij spier- en gewrichtsklachten, maar is tevens geschikt om op de borst en rug in te smeren bij verkoudheid of vastzittende hoest! Naast de typi- sche Davos ‘luchtoliën’ zijn o.a ook de essentiële oliën toegevoegd van kajeputi, kamfer en een beetje kruid- nagel voor de pijnbestrijding. Dit alles in een basis van amandelolie, arnica- en St. Janskruid maceraat.

Davos Airspray (50 ml) is een combinatie van de originele Davos formule met alcohol om snel een ruimte te begeuren met de typische bosgeuren van Davos: een kamer voor of na bezoek, een praktijkruim- te net voor de cliënt komt, een muffige auto of om gewoon op te frissen. Voor de liefhebbers is er ook een 150 ml navulling beschikbaar.

* Emulgator is een middel waarin de essentiële oliën kunnen oplossen; dit kan zijn neutrale shampoo, neutraal badschuim of de Chi Emulgator.

Davos kuurolie composities zijn verkrijgbaar als:

- Pure 100% olie in een glazen flesje met druppelaar (10 ml) en een 30/100 ml fles met glazen pipet.
- Rollers 10 ml: Classic en Kids
- Davos Badolie (150 ml)
- Davos Airspray (50 ml)
- Davos Airspray navulling (150 ml)
- Davos Spier- en verkoudheidsolie (100 ml en 500 ml)