Meer weerstand en energie met het 100% natuurlijke en biologische superfood Chi Bio Spirulina!


Spirulina is het meest complete natuurlijke voedingssupplement dat er bestaat. Dit spiraalvormig algje behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld.

Algen zijn microscopisch kleine plantjes, die aan de basis van de voedselketen staan. Ze komen voor in zout en zoet water. Spirulina is een oeroud zoutwateralgje die bekend was bij de Azteken, Tolteken en een aantal natuurvolken in Afrika zoals de Kanembu in Tsjaad.  De Chi Bio Spirulina is afkomstig uit een zeer schone omgeving in Zuid India. Spirulina dankt zijn naam aan de spiraalvorm. Het is pure voeding en hoort eigenlijk op elke ontbijttafel om zo de dag goed te beginnen! Spirulina zorgt voor het permanent ontgiften, opbouwen en aanvullen van energie. Er zijn al vele termen gebruikt om de kracht van spirulina te omschrijven: natures superfood, het groene goud en zelfs beautyfood. Echter zijn er naast verschillende termen ook heel veel goede redenen om spirulina te gebruiken: van afslanken tot weerstand en van anti-aging tot topsport!


Superfood

Spirulina is zeer voedzaam en bevat van nature meer dan 80 vitale voedingsstoffen, zoals vitamine B-complex (waaronder B12), vitamine E, calcium, ijzer, magnesium, zink, enzymen en complete eiwitten: het heeft een reinigende, opbouwende en herstellende werking. Een regelmatig gebruik van dit algje zorgt voor een verbetering van tal van lichaamsprocessen, waardoor het lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Anderzijds kan spirulina het lichaam helpen sneller te herstellen bij zware lichamelijke of geestelijke inspanning. Niet voor niets wordt het veel gebruikt door (top)sporters. Regelmatig gebruik van spirulina versterkt je natuurlijke weerstand en geeft je meer energie!Beautyfood

Spirulina bevat hoge gehaltes aan chlorofyl en bètacaroteen (provitamine A). Chlorofyl verstevigt de huid en laat de huid stralen. Bètacaroteen beschermt tegen UV straling zonder dat het de opname van vitamine D tegen houdt. Regelmatig gebruik van spirulina werkt mee in de bescherming van de huid tegen veroudering en rimpelvorming. Daarnaast is spirulina uitermate geschikt om gewicht onder controle te houden en ter ondersteuning van een (vegetarisch) dieet!


 

Eiwitten

Spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren die eiwitten vormen. Het hoge gehalte aan complete eiwitten in spirulina (56 tot 69%) is zeer makkelijk te verteren en wordt volledig in het lichaam opgenomen. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spierweefsel, en spelen een belangrijke rol in fysiologische processen op het gebied van energie, herstel, stemming, hersenfuncties, spier- en krachtontwikkeling en ook bij het afslanken.


Waarom Spirulina?

- Voor een betere weerstand
- Alles zit erin: meer dan 80 (!) vitale voedingsstoffen
- Voor de verzorging van jouw huid, van binnenuit
- Ter ondersteuning bij afslanken en ontgiften
- Voor een hoog gehalte eiwitten
- Omdat je veel sport of topsporter bent
- Voor meer energie
- Om een kater te voorkomen
- Voor ondersteuning bij een vegetarisch dieet
- Voor gezonde huisdieren


Lees hier meer over deze 10 redenen om spirulina te gebruiken!

 

Wat zit er allemaal in?

Spirulina is geen samengesteld voedingssupplement maar is in feite voeding: een natuurlijke geconcentreerde vorm van voedingsstoffen. Maar wat zit er eigenlijk in spirulina? Dit algje is o.a. rijk aan natuurlijke pigmenten (o.a. het groene chlorofyl), vitamine B-complex, vitamine A, E en K, mineralen waaronder zink en ijzer, calcium, magnesium en selenium, onverzadigde vetzuren, alle 8 essentiële aminozuren die eiwitten vormen, de belangrijke antioxidant superoxidedismutase (SOD) en meer… Alle noodzakelijke voedingsstoffen zijn in Spirulina aanwezig, behalve vitamine C. Weinig stoffen in de natuur zijn zo compleet opgebouwd zijn en ook nog zo direct beschikbaar qua verwerking door het menselijk lichaam. Met een mooie term samengevat: de biobeschikbaarheid (bioavailability) van spirulina is uitzonderlijk en zorgt dus voor een goede opname van de inhoudsstoffen!

Lees hier de samenstelling en de voedingswaarde van de Chi Bio Spirulina!

 

Waarom komt door de inname van spirulina je energie snel op gang?

Bijna alle voedingssupplementen worden samengesteld door mensen waarbij de ingrediënten uit verschillende bronnen worden gecombineerd tot een nieuw product: een multi voor mannen of een multi voor vrouwen of zelfs kinderen. Spirulina is een 100% onbewerkt, heel product recht uit de natuur! De natuur heeft dit zelf gecomponeerd tot een evenwichtig mengsel van gezonde stofjes. Het enige wat de mens hier mee doet is het van het water scheppen en drogen tot poeder en eventueel tabletteren of capsuleren. Dus het product wordt totaal niet bewerkt. Het enige is dat de Vitamine C door dit droogproces verdwijnt maar verder zijn alle werkzame stoffen nog 100% aanwezig. Dat maakt ook dat de bioavailability (de biobeschikbaarheid) van spirulina ook extreem goed is: dit supergroene gezondheidsproduct wordt razendsnel opgenomen door het lichaam. Daarom komt de energie zo snel op gang!

 


Waarom gebruiken zelfs astronauten spirulina?

De European Space Agency doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar biologische oplossingen om via bacteriën, algen en planten van een ruimtevaartuig een gesloten ecosysteem te maken, zonder dat de producten te veel plaats innemen. Tijdens een van die experimenten bleek dat gebruik van spirulina misschien dé oplossing is voor het voedingsprobleem. Spirulina bestaat voor meer dan 60 procent uit eiwit, en bevat veel vitaminen en gezonde vetzuren: een goed supplement bij de dagelijkse astronautenvoeding. Zo’n onderzoek voor de ruimtevaart kan ook hele mooie toepassingen hebben op de aarde: zo wil men in Congo de lokale bevolking nu aanleren hoe ze Spirulina kunnen kweken in de strijd tegen ondervoeding.

 

Doe de Spirulina Quiz! 

Test je kennis: doe de Spirulina Quiz! Klik hier om naar de Quiz te gaan. Succes! 

Bekijk hier de folder van Chi Bio Spirulina en bekijk hier het gehele Chi Bio Spirulina assortiment.

Wist je dat je ook een heerlijke smoothie en masker van Spirulina kunt maken?