Cacao: de geur van chocolade!

Cacao olie wordt door middel van CO2 extractie gewonnen uit de gefermenteerde en geroosterde zaden van de cacaoboom. De geur van dit cacao-extract is rijk en zacht: tegelijkertijd zoet en kenmerkend voor cacao. Je ruikt duidelijk chocolade in de geur. Cacao bevat cafeïne, theobromine en anti-oxidanten. De toepassing van cacao kan meehelpen de stemming te verbeteren en kan een gevoel van welbevinden oproepen. Door het hoge gehalte aan vetzuren is het een goed bestanddeel voor vochtinbrengende producten. Wat dacht je van een 100% natuurlijke massage geurend naar chocolade?

Cacao is zeer geschikt voor in een verdamper. Het schept een gevoel van warmte en welbevinden door de aangename geur. Tegelijkertijd activeert het een mentale alertheid op waardoor mensen zich langer en beter kunnen concentreren. Daarnaast kan cacao het gevoel van misselijkheid verminderen. De olie kan goed gecombineerd worden met o.a. vanille, koffie, mandarijn, kaneel en roos.

Let op: het CO2 extract heeft een vaste vorm. Om cacao vloeibaar te maken, kunt u deze au bain-marie verwarmen voor gebruik. Om de olie vloeibaar te houden kunt u deze mengen in een vette plantolie voor gebruik op de huid en mengen in alcohol voor gebruik in het geurlampje.

Tip! toegevoegd aan neutrale vloeibare zeep zorgt cacao dat er geen keukengeuren aan je handen blijven!


Recepten:

Cacao-vanille geluk

-50 gram kokosolie

-20 druppels cacao co2 extract

-5 druppels vanille of benzoë

 


Chocolade en rozenparfum

-10 ml jojoba olie in een rollerflesje

-5 druppels roos absolue of gedestilleerde rozenolie

-5 druppels cacao co2 extract

 


Bodyscrub

-1 tl Chimalaya zout

-5 ml plantolie (bijvoorbeeld hazelnootolie)

-1 tot 2 druppels cacao co2 extract


Voor in de keuken
Los een paar druppels cacao co2 extract op in een theelepel plantolie en voeg het toe aan slagroom, cakebeslag, ijs, sauzen of nagerechten voor een heerlijke geur- en smaakbeleving!


Meer lezen?

Ontdek artikelen en recepten op de Chi Blog en Stichting Aromatherapie!

Alles over Cacao