Baobab plant olie, Eko

Inhoud:50 ml
Nieuw

Baobab plant olie, Eko

Inhoud:50 ml

Op voorraad

€ 17,95
Bij een droge huid, eczeem, gesprongen lippen en zonnebrand. Hoog gehalte vitamine E.
Lees meer..

Op voorraad

€ 17,95
Eigenschappen
Latijnse & Engelse naam: Adansonia digitata
Geur: Nootachtig
Merk: Chi Natural Life
Inhoud: 50 ml
Keurmerk: Eko
Indicaties Cosmetisch: Droge huid, Huidverzorgend, Hydraterend, Kalmerend & verzachtend, Ondersteunt herstellend vermogen huid, Ruwe & schrale huid, Zonnebrand / aftersun
Artikelnummer: 0885
Latijnse & Engelse naam
Adansonia digitata
Geur
Nootachtig
Merk
Chi Natural Life
Inhoud
50 ml
Keurmerk
Eko
Indicaties Cosmetisch
Droge huid, Huidverzorgend, Hydraterend, Kalmerend & verzachtend, Ondersteunt herstellend vermogen huid, Ruwe & schrale huid, Zonnebrand / aftersun
Artikelnummer
0885
Beoordelingen

Schrijf uw eigen review

  • Kwaliteit
  • Prijs
Uitgebreide product informatieProduct informatie

Baobab huidolie is een koudgeperste olie, die afkomstig is van de zaden van het fruit van de bijzondere baobab boom.

  • verbetert de elasticiteit van de huid
  • voor elk huidtype
  • natuurlijke moisturizer
  • bij een droge huid, eczeem, gesprongen lippen en zonnebrand
  • hoog gehalte aan vitamine E
  • koudgeperste en biologische olie = 100% natuurlijk

 

De baobab of apenbroodboom is een van de meest bekende en karakteristieke bomen in Afrika. Het is de dikste boom ter wereld (met een omvang van meer als 10 meter) en de boom kan soms breder zijn dan hoog. De prachtige crèmewitte bloemen, die alleen ’s nachts opengaan, zijn groot en hangen afzonderlijk aan een bloemsteel; ze zijn aangepast aan bestuiving door nectardrinkende vleermuizen. Na de bloei komen de ovale vruchten met zuur, eetbaar vruchtpulp en vele zaden. Deze vruchten zijn zeer voedzaam en zitten vol met vitamine C, antioxidanten en mineralen.

De olie wordt verkregen via koude persing van het zaad uit rijpe vruchten. Bij rijpheid vallen de vruchten op de grond en worden door de lokale bevolking geraapt. Koude persing is de beste methode om alle werkstoffen in de olie te behouden, daardoor is de olie zeer geschikt voor de algemene huidverzorging. De olie goudgeel van kleur, heeft een rijke en zijdezachte textuur, een prettig aroma en een milde nootachtige smaak.

Baobabolie kan puur als huid- en massageolie worden toegepast. Baobab verzacht de huid inclusief de gezichtshuid. Baobab wordt snel en bijna geheel door de huid opgenomen, maar laat een onzichtbaar dun laagje op de huid achter, waardoor de huid nooit droog aanvoelt en niet gaat trekken.  De huid voelt echter niet vettig aan. De huid krijgt door baobab een mooie glans. Baobab werkt als een natuurlijke moisturizer dat de huid soepel houdt. Vooral als de olie op een vochtige huid wordt aangebracht. Speciaal is baobab voor de droge, jeukende en beschadigde huid. Daarom verlicht baobab symptomen bij aandoeningen als droog eczeem en zonnebrand. Wel de olie dagelijks gebruiken.Baobab is zeer geschikt bij de behandeling van zwangerschapsstrepen (striae) en littekens. Door het gehalte aan vitamine E voorkomt baobab huidbeschadiging door vrije radicalen.

Tip! Baobab is fantastisch voor gesprongen lippen. Een klein beetje opbrengen verhelpt dit snel.

Lees hier verder over baobab olie op de Chi Blog!

  • Waarom Chi.nl?
  • Voor 12:00 besteld, zelfde dag verzonden
  • Veilig en vertrouwd betalen
  • Echt pure en eerlijke producten
  • Chi kwaliteit sinds 1979!

Uitgebreide product informatie

Baobab huidolie is een koudgeperste olie, die afkomstig is van de zaden van het fruit van de bijzondere baobab boom.

  • verbetert de elasticiteit van de huid
  • voor elk huidtype
  • natuurlijke moisturizer
  • bij een droge huid, eczeem, gesprongen lippen en zonnebrand
  • hoog gehalte aan vitamine E
  • koudgeperste en biologische olie = 100% natuurlijk

 

De baobab of apenbroodboom is een van de meest bekende en karakteristieke bomen in Afrika. Het is de dikste boom ter wereld (met een omvang van meer als 10 meter) en de boom kan soms breder zijn dan hoog. De prachtige crèmewitte bloemen, die alleen ’s nachts opengaan, zijn groot en hangen afzonderlijk aan een bloemsteel; ze zijn aangepast aan bestuiving door nectardrinkende vleermuizen. Na de bloei komen de ovale vruchten met zuur, eetbaar vruchtpulp en vele zaden. Deze vruchten zijn zeer voedzaam en zitten vol met vitamine C, antioxidanten en mineralen.

De olie wordt verkregen via koude persing van het zaad uit rijpe vruchten. Bij rijpheid vallen de vruchten op de grond en worden door de lokale bevolking geraapt. Koude persing is de beste methode om alle werkstoffen in de olie te behouden, daardoor is de olie zeer geschikt voor de algemene huidverzorging. De olie goudgeel van kleur, heeft een rijke en zijdezachte textuur, een prettig aroma en een milde nootachtige smaak.

Baobabolie kan puur als huid- en massageolie worden toegepast. Baobab verzacht de huid inclusief de gezichtshuid. Baobab wordt snel en bijna geheel door de huid opgenomen, maar laat een onzichtbaar dun laagje op de huid achter, waardoor de huid nooit droog aanvoelt en niet gaat trekken.  De huid voelt echter niet vettig aan. De huid krijgt door baobab een mooie glans. Baobab werkt als een natuurlijke moisturizer dat de huid soepel houdt. Vooral als de olie op een vochtige huid wordt aangebracht. Speciaal is baobab voor de droge, jeukende en beschadigde huid. Daarom verlicht baobab symptomen bij aandoeningen als droog eczeem en zonnebrand. Wel de olie dagelijks gebruiken.Baobab is zeer geschikt bij de behandeling van zwangerschapsstrepen (striae) en littekens. Door het gehalte aan vitamine E voorkomt baobab huidbeschadiging door vrije radicalen.

Tip! Baobab is fantastisch voor gesprongen lippen. Een klein beetje opbrengen verhelpt dit snel.

Lees hier verder over baobab olie op de Chi Blog!

Voor u geselecteerd!

  • Chi kwaliteit sinds 1979:
  • Icon 2
  • Europees biologisch keurmerk
  • EKO keurmerk SKAL

Paymentmethods iDeal GLS